Начин на приготвяне
Запържете в сгорещено олио накълцания праз, добавете каймата и бъркайте, докато и тя се запържи и хубаво се раздроби. Овкусете със сол, черен и червен пипер, чубрица, махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата с разтопеното масло.
Вземайте по 2 кори и ги намазвайте обилно с яйчената смес. В единия край разпределете плънка, завийте на руло и подреждайте така приготвените рула в намазнена тава на охлюв.
Отгоре намажете или полейте с останалото от яйчната смес и сложете витата баница с праз и кайма да се изпече в предварително загряна умерена фурна до златисто.
Готовата баница запарете с кърпа и поднесете леко изстинала.
Коментари
Обожавам праз лук.Същата баница става и със сирене,перфектна е!