Начин на приготвяне
Празът се нарязва на парчета с дължина 5-6 см. Парчетата се пускат във вряща подсолена вода за 5-10 минути, за да омекнат.
Изваждат се, отцеждат се, овалват се в брашно с малко сол, после в разбитите яйца и се пържат в силно сгорещено олио до златисто.
Панираният праз се нарежда в тава. Отделно се запържват ситно нарязаните чесън и лук до златист цвят, прибавят се каймата и доматеният сок.
След като каймата се позапържи и сокът се редуцира, добавяме и магданоза и босилека, черния пипер и подправки по желание.
След това сместа се изсипва върху наредените парчета праз, разпределя се равномерно, прибавя се от водата, в която се е варил празът, и ястието се запича на 180°C за 15-20 мин.
Накрая панираният праз с кайма се поръсва с кашкавала/сиренето и се позапича до разтопяването им.