Начин на приготвяне
Картофите за кнедлите ги слагаме да се сварят за 30 минути. Още топли ги обелваме и ги слагаме на повърхност, посипана с брашно. Смачкваме ги много добре и прибавяме след това яйцето, брашното, солта и една щипка индийско орехче.
Ако е необходимо, добавяме още малко брашно. Не трябва да се меси дълго време. Оформяме меко, леко жилаво тесто, което навиваме на руло и нарязваме на филийки с дебелина 5 мм.
Всяка от тях разточваме с пръсти върху набрашнена повърхност, така че да се заострят краищата за да се получи точната форма на пуричка. Поръсваме ги с брашно и ги оставяме да постоят за няколко минути.
Готовите кнедли ги пускаме във вряща подсолена вода. Когато са готови за изваждане, те изплуват. Отцеждаме ги от излишната вода. Добавяме малко сол. Запържваме ги леко.
По желание при пърженето на кнедлите можем да добавим праз, пресен лук или нещо друго по ваш избор. В този случай аз съм използвала праз.