Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с кашкавал на фурна

Пиле с кашкавал на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пиле с кашкавал на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Ами какво да направим, когато най-вкусното обикновено е мазно, панирано или пържено? Ядем и не се оплакваме"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле или само бутчета
  • кашкавал - 300 г
  • къри - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чесън - 3 скилидки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се порционира и се натърква добре със сол и черен пипер. В сгорещено олио се запържва пилешкото равномерно от всички страни. Накрая се добавя ситно скълцания чесън и малко соев сос.

Така запърженото пиле се подрежда в тава. Върху всяко парче се слага по-дебело и голямо парче кашкавал. От кърито, червения пипер и малко соев сос се прави кашица, с която се намазва кашкавала. Долейте 100 мл вода в тавата и сложете да се пече до апетитен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
46
36
20
10
Дай твоята оценка: