Начин на приготвяне
1-ва смес:
Разбийте жълтъците с половината захар на пухкав крем. Добавете едно по едно яйцата и продължете да разбивате с миксер, като прибавяте на тънка струйка и останалата захар. Прибавете олиото и разбъркайте. Добавете брашното на порции и внимателно разбъркайте до получаването на пухкаво кексово тесто.
2- ра смес:
Разбийте с миксер белтъците в суха купа до пухкав крем. Продължете с разбиването, като прибавите захарта на порции. Когато се получи гъст крем, прекратете разбиването и внимателно добавете брашното, като разбърквате отдолу нагоре, като внимавате сместа да не спадне.
3- та смес:
Прибавете към счуканите орехи какаото и разбъркайте до еднородност.
Намажете форма за кекс с масло и поръсете леко с брашно.
Подредете кекса, като сипете от жълтата /първата/ смес, след това поръсите пласт орехи и какао, после сложите от белтъчната смес, отново орехи и завършите с жълта смес.
Изпечете кекса в загрята фурна до 180 градуса.
Кексът за душата е готов.
Коментари