Начин на приготвяне
В купа се поставя трите вида кайма и се овкусява с подправките. Цялата част /бялата и зелената/ на праза се нарязва на ситно и се поставя в тефлонов тиган да се запържи с олиото. Прибавя се и чесънът, нарязан на ситно, и се запържва до полуомекване.
След това се прибавят към каймата. Накрая се добавя содата и газираната вода. Всички продукти се омесват много добре около 10 минути. Омесването може да стане и в кухненски робот с приставката за маслено тесто или куката за месене на тесто.
Каймата се слага в хладилника да почине поне 2 часа или за една нощ.
Оформят се кюфтета с желаната големина. За да не лепне каймата, ръцете трябва да се топят в купа със студена вода.
Пекат се на скара или на грил тиган, предварително намазан с мазнина от двете страни, до готовност.