Шарени шишчета

Мина ДимитроваМина ДимитроваИноватор232212
12/01/2017
"Основно правило при шишчетата - колкото по-шарени, толкова по-вкусни - затова не се бавете, ами рецептата си запишете "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции5 бр.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 408
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г за шишчета
  • тиквички - 2
  • пипер - 2 зелен
  • пипер - 2 червен
  • лук - 2 глави стар
  • гъби - 400 г
  • подправка за зеленчуците - универсална
  • за марината
  • горчица - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лимони - сок от 2 лимона
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на дребни парчета. Поставя се в купа и се прибавят изброените подправки за марината. Месото трябва да престои в маринатата минимум 30 минути.

Зеленчуците се нарязват на приблизително еднаква големина, овкусяват се с универсална подправка.

Вземете дървени шишове и редувайте парчета месо, пипер, тиквичка, гъбка и лук, продължете в същата последователност, докато не се запълни шишът.

Така приготвените шишове поставете на предварително загрята скара, намазана с олио, да се изпекат от всички страни.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Николина Панчева
като бях малка баща ми ме водеше в планината и ми правиши такива шишчета .на огън . много бяха вкусни . напомнихте ми детсвото
1
0