Начин на приготвяне
Приготвяне на кюфтета:
Сваряване картофите, след това ги обелваме и ги оставяме да изстинат добре, ако картофите са прекалено топли, кюфтетата ще се разпаднат. След това настъргваме с ренде в купа картофите, добавяме към тях настърган лука, добавяме и яйцата 2 бр. /другите 3 оставяме за овалването/, натрошаваме и сиренето и накрая слагаме и подправките по вкус.
Омесваме добре всичко и от получената смес правим средно големи кюфтета.
Загряваме олиото на котлона. Почваме да оформяме кюфтетата, като едно по едно редуваме в следният ред - брашно, яйце и галета, и запържваме до готовност от двете страни.
Приготвяне на соса:
В купа слагаме кофичката кисело мляко, към него добавяме майонезата и чесъна на прах, може и глава чесън или скилидки според вкуса /кой колко обича/ и накрая добавяме и сол на вкус. Всичко разбъркваме добре с телена четка.