Картофени кюфтенца с млечен сос

ЖулиетаЖулиета
Чирак
68
317
100
156
12/01/2017
"Всяко уважаващо себе си картофено кюфте не стъпва в чинията, ако не е завито в млечен сос - от нас да го знаете "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 343
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За картофените кюфтета
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 бр. глави (средно големи )
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 400 г
  • сол - на вкус ( з използвах пикантина)
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • За соса
  • кисело мляко - 1 кофичка (използвах 4.5%)
  • майонеза - 1 кофичка (на краси е достатъчна)
  • чесън - на прах (може и глава чесън)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на кюфтета:

Сваряване картофите, след това ги обелваме и ги оставяме да изстинат добре, ако картофите са прекалено топли, кюфтетата ще се разпаднат. След това настъргваме с ренде в купа картофите, добавяме към тях настърган лука, добавяме и яйцата 2 бр. /другите 3 оставяме за овалването/, натрошаваме и сиренето и накрая слагаме и подправките по вкус.

Омесваме добре всичко и от получената смес правим средно големи кюфтета.

Загряваме олиото на котлона. Почваме да оформяме кюфтетата, като едно по едно редуваме в следният ред - брашно, яйце и галета, и запържваме до готовност от двете страни.

Приготвяне на соса:

В купа слагаме кофичката кисело мляко, към него добавяме майонезата и чесъна на прах, може и глава чесън или скилидки според вкуса /кой колко обича/ и накрая добавяме и сол на вкус. Всичко разбъркваме добре с телена четка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар