Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени рьощи с бекон и млечен сос

Картофени рьощи с бекон и млечен сос

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Картофени рьощи с бекон и млечен сос
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Рьощи, за които всички дълго ще говорят и няма да спрат да се облизват."

Необходими Продукти

  • За рьощите
  • картофи - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • бекон - 250 г
  • кимион - 1 ч.л. семена
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • За млечния сос
  • кисело мляко - 400 г
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с настъргването на картофите. Отцедете излишната вода с помощта на памучна кърпа.

В сух тиган запечете семената кимион. Прехвърлете в хаванче и ги стрийте.

Нарежете бекона на ситно и го запържете в загрят тиган. Добавете и наситнена главата червен лук и скилидките чесън. Накълцайте 1/2 връзка магданоз и прибавете в сместа. Добавете и семената от кимион.

Смесете настърганите картофи с топлата база. Добавете яйцето, за да споите сместа. Овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте олио в тигана. Оформете картофените кюфтенца с ръце и запържете от двете страни.

За млечния сос нарежете киселите краставички на малки кубчета. Добавете към тях кофичка кисело мляко. Наситнете скилидка чесън и прибавете в сместа. Овкусете соса с 2 с.л. зехтин и сол.

Сервирайте готовите рьощи гарнирани с чесновия сос с кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: