Начин на приготвяне
Започнете с настъргването на картофите. Отцедете излишната вода с помощта на памучна кърпа.
В сух тиган запечете семената кимион. Прехвърлете в хаванче и ги стрийте.
Нарежете бекона на ситно и го запържете в загрят тиган. Добавете и наситнена главата червен лук и скилидките чесън. Накълцайте 1/2 връзка магданоз и прибавете в сместа. Добавете и семената от кимион.
Смесете настърганите картофи с топлата база. Добавете яйцето, за да споите сместа. Овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте олио в тигана. Оформете картофените кюфтенца с ръце и запържете от двете страни.
За млечния сос нарежете киселите краставички на малки кубчета. Добавете към тях кофичка кисело мляко. Наситнете скилидка чесън и прибавете в сместа. Овкусете соса с 2 с.л. зехтин и сол.
Сервирайте готовите рьощи гарнирани с чесновия сос с кисели краставички.