Начин на приготвяне
Приготвяне на кюфтетата:
Настържете тиквичките, посолете ги и ги оставете за 15 минути. След това хубаво ги изцедете. Ползвайте тензух или цедка. Трябват ви 500 гр. изцедени тиквички. Тиквичките се омесват с каймата, яйцето и подправките. Правят се топчета и се пекат.
Ако ги печете във фурната, трябва да е на 200 градуса. Наредете ги в тава, покрита с хартия.
Моите кюфтета пекох в еър фрайъра. Избрах програма roast. Първо пробвах на 185 градуса, но на 190 е по-добре. За 15 минути бяха готови, като ги обръщах.
Приготвяне на млечния сос. Обикновено го правя в съотношение 1:3. Това значи 3 части сметана и 1 част крема сирене.
Сметаната и сиренето се слагат в тиган и бъркат на среден огън, докато се посгъсти. Аз добавих и 1 скилидка пресован чесън. Сол слагам накрая, като го опитам.
Кюфтенцата с кайма и тиквички в млечен сос са готови.
Източник - Вкусни рецепти с Валерия