Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени зеленчуци»Тиквички с масло на тиган

Тиквички с масло на тиган

Тиквички с масло на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Хапвайте с удоволствие и още докато са топли-топли, че нали видяхте - с масло са"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • масло - 1 бучка
  • сол
  • още
  • копър - 1 връзка
  • оцет - 2 с.л.
  • масло - 1 бучка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичката и я нарежете на колелца. Посолете и оставете за половин час. Загрейте грил тиган и сложете малко масло.

Подредете колелцата едно до друго и ги изпечете от двете страни. Извадете ги в чиния.

Изчистете чесъна и го пресовайте с преса за чесън в малка купичка. Добавете оцета и копъра, който предварително сте нарязали на дребно.

Разтопете маслото. Сложете го при чесъна и разбъркайте. С помощта на силиконова четка намажете тиквичките и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: