Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кошнички»Кошнички от домати с пилешки жулиени

Кошнички от домати с пилешки жулиени

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Кошнички от домати с пилешки жулиени2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
9 бр.
"Ароматно, сочно и много ефектно предястие, с което гарантирано ще впечатлите и най-капризните си гости"

Необходими Продукти

  • домати - 9 бр. средни
  • пилешки гърди - 1 бр.
  • картофи - 1 бр. голям
  • майонеза - 1 с.л.
  • кисело мляко - 300 г (4. 5 % масленост)
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - 1 щипка
  • пикантина - за пилешко месо
  • жито - за декорация
  • маруля
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните домати се измиват и внимателно се издълбават с малка лъжичка. Обръщат се на готварска хартия, за да се отцедят.

Пилешкото филе се разделя по дължина на две части, овкусява се с пикантината. Пекат се за кратко време, след което се режат на жулиени и се оставят на страни.

Сварения предварително картоф го намачкваме, добавяме го към 300 г кисело мляко и разбъркваме. Към сместа прибавяме 1 лъжица майонеза, 1 скилидка пресован чесън, 1 щипка черен пипер и сол на вкус.

Всичко това се прехвърля в блендер и се разбива, докато се получи еднородна смес или така нареченият дюнер сос.

В готовите изцедени домати слагаме по една лъжица дюнер сос и по два пилешки жулиена. Поднасяме кошничките върху листа от маруля и житни кълнове.

За житните кълнове: В един буркан слагаме две лъжици измито жито и подравняваме. Затваряме буркана с тензух и пристягаме с ластик. На следващия ден махаме тензуха, изплакваме житото с хладка вода и затваряме отново буркана. Това се повтаря няколко дни, като житото се разбърква от време на време. След седмия ден, ако е покълнило повечко, се изсипва в плитка форма близо до прозорец. Навлажнява се леко един път на ден и като достигне необходимата височина, е готово за декориране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: