Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Апетитни гъби със спанак и крема сирене

Апетитни гъби със спанак и крема сирене

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Апетитни гъби със спанак и крема сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5-6
"Уникално вкусни и ароматни гъбки - на вас оставяме трудната задача да решите с какво вино ще ги поднесете"

Необходими Продукти

  • печурки - 1 кг
  • спанак - 250 г замразен
  • лук - 1 глава
  • крема сирене - 150 г, натурално
  • масло - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и печурките и отстранявате пънчетата. Нарежете лука и пънчетата на гъбите на ситно. В тигана поставете маслото, спанака, лука пънчетата на гъбите.

Подправете с универсална подправка. След като омекнат зеленчуците, изключете котлона и прибавете крема сиренето. Разбъркайте хубаво.

Гъбите подредете в тавичка. Напълнете всяка гъба с плънка. Кашкавала нарежете на парченца и сложете на всяка гъба.

Налейте вода и олио, колкото на покрият тавичката с гъби. Загрейте фурната и запечете гъбите на умерена температура 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: