Агнешко печено с дроб сарма

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5616k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Крехко агнешко месце върху сочна дроб сарма - ето ви още една вкуса причина никога да не станете вегетарианци"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг и 1/2 кг
  • зелен лук - 3 стръка
  • джоджен - няколко стръка пресен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио
  • краве масло
  • за дроб сармата
  • агнешки комплект - половин за дроб сарма
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • зелен лук - 2 - 3 стръка пресен
  • джоджен - няколко стръка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме в тавичка измитото и нарязано на порции агнешко месо.

Слагаме в тавичка и посоляваме. Поръсваме с черен и червен пипер на вкус. Добавяме нарязания на ситро зелен лук и джоджен.

Поливаме месото с олио и слагаме малко олио и краве масло. Наливаме вода. Завиваме с фолио за печене и печем до полуготовност.

Дреболиите за дроб сармата измиваме добре и заливаме с топла вода. Слагаме на котлона и когато кипне водата, дръпваме от котлона. Изваждаме дреболиите от водата и нарязваме на ситно.

В тенджера с олио и малко краве масло запържваме зеления лук и добавяме дреболиите и подправките. Сипваме и ориза да се запържи и добавяме 1/2 ч.ч вода.

Изваждаме от фурната тавата с месото, махаме фолиото и прехвърляме дроб сармата в тавата с месото, като внимателно подреждаме плънката с ориз между агнешкото месо.

Наливаме вода и запичаме агнешкото до готовност.

Агнешкото печено с дроб сарма е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: