Начин на приготвяне
Нарязват се: лукът на ситно, чушките на кръгчета, всяка пържолка на по 4-5 парчета. Пържолките се подправят с Vegeta. Всички продукти са в отделни купи.
Слага се 1/2 м. пак. кр. масло + малко олио в тенджера да се разтопи на котлона. Добавя се лукът и се бърка, докато се карамелизира. Добавя се месото и пак се бърка. Запържва се около 10 мин. Сипва се 1 с.л. червен пипер и се долива ½ ч.ч. вода. Захлупва се.
Намалява се котлона на 6-7 и се оставя да се задуши за 20 мин. От време на време се разбърква и се проверява с лъжичка дали месото е готово. Малко вода може да се добави.
Когато е готово (трябва да е почти на мазнина), се добавят и чушките. Бъркат се 5 мин и се добавят доматите. Пак се захлупва за 10 мин, усилва се котлона на 8 и се бърка от време на време. Добавя се щипка захар.
В една чаена чашка се разтваря 1 с.л.. брашно със 150-200 мл студена вода. Бърка се енергично. Сместа се добавя към останалото ядене. Ако стане гъсто, се добавя още малко вода. След 10 мин е готово.
В друга по-голяма тенджера се слага да заври вода (поне 3 литра) и 1 с.л. сол. Като заври водата, се добавят спагетите да врат поне 15 мин. След като станат готови, изцеждат се и се обливат със студена вода. Добавя се малко зехтин или масло.