Начин на приготвяне
Млечната майонеза приготвяме, като в дълбок съд изсипем млякото, след което посоляваме със сол и щипка захар.
Следва да добавим олиото и започваме да разбиваме с помощта на миксер или пасатор. При сгъстяване накрая прибавяме сока от лимона.
Домашната майонеза с яйца приготвяме, като в дълбок съд се сложат яйцата, щипка захар, 2 щипки сол и сокът на един лимон. След това разбиваме с миксер за 1 минута и добавяме олиото. Продължаваме да разбиваме, докато се сгъсти.
Морковите и картофите се обелват и нарязват на кубчета, слагат се в тенджера и се варят заедно с граха (може да използвате и грах от консерва). Яйцата са сварете отделно.
След като всичко е сварено, зеленчуците се прехвърлят в голяма купа и се смесват с шунката, която е нарязана на кубчета. Добавят се и киселите краставички към руската салата.
Накрая прибавете домашната майонеза и се насладете на превъзходния вкус на Руската салата с домашна майонеза.