Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите (на по едри парчета ) в купа.
Запичаме на котлона орехите за 4-5 мин и ги добавяме към бисквитите.
В купа изсипваме захарта, добавяме какаото и малко вода и слагаме на котлона, докато заври, накрая добавяме и маслото до разтапяне.
Оставяме сместа малко да се охлади и сипваме към бисквитите, разбърква се добре и сместа се изсипва във форма за торти с падащи стени (най-добре е да е с диаметър 23 см; моята беше с диаметър 26 см и стана малко по-нисък сладкишът), заглажда се и се оставя за 1 ч. в хладилника.
Приготвяме крема, като изсипваме прясното мляко в по-дълбок съд, добавяме пудрата захар и сместа на д-р Йоткер и бъркаме с миксер за 3 мин. Като се сгъсти, изсипваме върху шоколадовия сладкиш и заглаждаме, украсяваме с орехи и отново го оставяме в хладилника за час.
Шоколадовият сладкиш с бисквити е готов.