Начин на приготвяне
Принципът на направа на тортата е като на обикновената бисквитена торта. Особеното тук е, че предварително трябва да приготвите известно количество шоколадов мус.
Мусът се приготвя като в подходящ съд натрошавате шоколада на малки парчета, при него слагате ванилията, маслото и 100 мл от прясното мляко. Оставяте на слаб огън да се разтопи и смеси всеки продукт. Разбърквайте от време на време.
След като сместа стане хомогенна разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Жълтъците разбъркайте и прибавете към сместа, варете 5 минути с постоянно бъркане. Оставете да се охлади.
Белтъците разбийте добре. След като изстине шоколадово-жълтъчната смес прибавете белтъците и разбъркайте. Мусът е готов, сложете го за половин един - час в хладилник.
Подгответе пудинга според указанията на опаковката. Накрая на варенето прибавете и шоколадовия мус. Получава се пухкава смес.
След това наредете един ред от бисквити в подходящ правоъгълен съд. Намажете със сместа. Поставете следващ ред, отново намажете. И така докато свършат бисквитите и сместа. Най-отгоре наръсете с кокосовите стърготини. Оставете тортата да се охлади в хладилник.