Начин на приготвяне
Пресейте брашното в дълбока купа. Добавете маслото към брашното и стрийте на трохи.
Направете кладенче и изсипете разбитото яйце, водата и солта. Омесете набързо тесто, свийте го на топка и го завийте с найлоново фолио.
Оставете го в хладилник за около 30 минути. Избегнете дългото премесване, за да не стане жилаво тесто.
Извадете тестото от хладилника и го разточете върху плота. С помощта на ринг изрежете четен брой кръгчета.
Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене, и изпечете бисквитите в загрята фурна до розов загар. Изпичат се бързо, така че внимавайте да не изгорят. Отстранете ги внимателно и ги охладете.
Направете ганаша по следния начин:
Начупете шоколада на малки парчета и го сложете в дълбока купа.
Затоплете сметаната в тенджера, като внимавате да не заври. Излейте сметаната при шоколада и разбъркайте с дървена бъркалка за няколко минути. Съставките трябва да се смесят добре, докато се получи пухкав и лъскав ганаш.
Направете крема по следния начин:
Разбийте сметаната на пухкав крем с помощта на миксер. Добавете течния шоколад на порции и продължете разбиването до хомогенизиране и получаването на гладък крем. Слепете бисквитите две по две с крема.
Полейте маслените бисквити с шоколадовия ганаш и оставете, за да се стегнат.
Маслените бисквити с шоколадов ганаш са готови.