Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Маслени бисквити с шоколадов ганаш

Маслени бисквити с шоколадов ганаш

Маслени бисквити с шоколадов ганаш
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Защото всички най-хубави неща на света са покрити с шоколадов ганаш"

Необходими Продукти

  • За бисквитите
  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г краве
  • яйца - 1 бр. средно голямо
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • За крема
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • течен шоколад - 100 г
  • За шоколадовия ганаш
  • шоколад - 200 г
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбока купа. Добавете маслото към брашното и стрийте на трохи.

Направете кладенче и изсипете разбитото яйце, водата и солта. Омесете набързо тесто, свийте го на топка и го завийте с найлоново фолио.

Оставете го в хладилник за около 30 минути. Избегнете дългото премесване, за да не стане жилаво тесто.

Извадете тестото от хладилника и го разточете върху плота. С помощта на ринг изрежете четен брой кръгчета.

Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене, и изпечете бисквитите в загрята фурна до розов загар. Изпичат се бързо, така че внимавайте да не изгорят. Отстранете ги внимателно и ги охладете.

Направете ганаша по следния начин:

Начупете шоколада на малки парчета и го сложете в дълбока купа.

Затоплете сметаната в тенджера, като внимавате да не заври. Излейте сметаната при шоколада и разбъркайте с дървена бъркалка за няколко минути. Съставките трябва да се смесят добре, докато се получи пухкав и лъскав ганаш.

Направете крема по следния начин:

Разбийте сметаната на пухкав крем с помощта на миксер. Добавете течния шоколад на порции и продължете разбиването до хомогенизиране и получаването на гладък крем. Слепете бисквитите две по две с крема.

Полейте маслените бисквити с шоколадовия ганаш и оставете, за да се стегнат.

Маслените бисквити с шоколадов ганаш са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: