Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Картофена салата с яйца, шунка и майонезен сос

Картофена салата с яйца, шунка и майонезен сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Картофена салата с яйца, шунка и майонезен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Обичаме богатите зимни салати - толкова са вкусни, толкова неустоими"

Необходими Продукти

  • малки картофи - 1 кг
  • сварени яйца - 4 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • шунка - 100 г
  • моркови - 2 бр. корейски
  • За соса
  • майонеза - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 1 скилида настърган
  • олио - 4 с.л. (зехтин)
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо правим соса от продуктите, посочени по-горе.

Обелените и измити картофи поставяме в тенджера с подсолена вода и варим, докато омекнат добре.

Прецеждаме от водата и оставяме да изстинат добре. Нарязваме ги на по-големи кубчета, поръсваме ги с сол и черен пипер на вкус.

Бавно и внимателно разбъркваме, за да не развалим тяхната форма. Поставяме картофите в чинията (купата), в която ще ги сервираме. Нареждаме яйцата отгоре, нарязани на филийки хоризонтално, и леко ги поръсваме със сол.

Между филийките яйца разпределяме приготвените морковите по корейски. Поливаме със соса.

Отгоре разпръскано подреждаме киселите краставички, нарязани на тънки кръгчета, и шунката, нарязана на малки кубчета.

Накрая поръсваме картофената салата с нарязаните на ситно перца от пресен лук. Картофената салата с яйца, шунка и майонезен сос е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
52
40
30
21
11
Дай твоята оценка: