Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Картофена салата с яйца и билков сос

Картофена салата с яйца и билков сос

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Картофена салата с яйца и билков сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Не свивайте отегчено вежди - това наистина е картофена салата, но е толкова вкусна, че направо няма да повярвате, че не сте попадали на рецептата досега"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • яйца - 7 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • балсамов оцет - 8 с.л.
  • вода - 9 с.л.
  • зехтин - 12 с.л.
  • каперси - 3 с.л.
  • морска сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • горчица - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и след като изстинат, се нарязват на едри кубчета.

Твърдо сварените яйца и лукът се нарязват на полукръгчета и се поставят в дълбока купа. Нарязаният на ситно магданоз, заедно с балсамовия оцет се добавят към яйцата и лука.

Разбъркват се добре всички съставки. Разредете горчицата с водата и добавете зехтина, каперсите. Поставете всичко в купата и овкусете със солта и пипера.

Останаха картофите, които се прибавят на финала към готовия сос, след което всички продукти се разбъркват заедно.

Оставя се картофената салата да се охлади за около 2 часа в хладилник.

Картофената салата с яйца и билков сос е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: