Начин на приготвяне
Крушите се белят, чистят и нарязват на кубчета.
В купа смесваме млякото и олиото.
В друга купа се смесват брашното, какаото, бакпулвер и канела.
С миксер се разбиват яйцата и захарта на висока степен за около 5 минути.
Добавяме постепенно брашняната смес, като непрестанно бъркаме, а после добавяме олиото и млякото.
Бъркаме до получаване на еднородна смес. Към полученото тесто добавяме крушите, които предварително сме оваляли в брашно или какао, половината бадеми и натрошен шоколад.
Печем в предварително загрята фурна на 180 °C за около 1 час. След като изстине, се изважда от тавичката и се залива с шоколадовата глазура.
Готовият шоколадов сладкиш се поръсва с натрошени бадеми.
Кексът с круши и шоколад е много вкусен.