Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с круши и шоколад

Кекс с круши и шоколад

НадяНадя
Новак
2114127
Кекс с круши и шоколад
Снимка: Надя
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"И днес кафето ви няма да е самотно, защото ще бъде поднесено с парче разкошен кекс с круши и шоколад"

Необходими Продукти

  • круши - 300 г (зрели, но твърди)
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 250 г
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 250 г + още, ако е рядко
  • какао - 3 с.л. + за овалване на крушите
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • прясно мляко - 50 мл
  • бадеми - 200 г
  • шоколад - 100 г
  • глазура - шоколадова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се белят, чистят и нарязват на кубчета.

В купа смесваме млякото и олиото.

В друга купа се смесват брашното, какаото, бакпулвер и канела.

С миксер се разбиват яйцата и захарта на висока степен за около 5 минути.

Добавяме постепенно брашняната смес, като непрестанно бъркаме, а после добавяме олиото и млякото.

Бъркаме до получаване на еднородна смес. Към полученото тесто добавяме крушите, които предварително сме оваляли в брашно или какао, половината бадеми и натрошен шоколад.

Печем в предварително загрята фурна на 180 °C за около 1 час. След като изстине, се изважда от тавичката и се залива с шоколадовата глазура.

Готовият шоколадов сладкиш се поръсва с натрошени бадеми.

Кексът с круши и шоколад е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: