Фусили с пушена риба тон

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
18
5
12
15/01/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо205
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • фусили - 320 г или букатини
  • течна сметана - 100 мл
  • пушена риба тон - 80 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • чесън
  • сол
  • зехтин - екстра върджин
  • черен пипер
  • хайвер - от риба тон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарязваме рибата на ивици.

Разтриваме дъното на тенджера с обелена скилидка чесън (това ще придаде аромат на ястието).

Слагаме сметаната в тенджерата.

Смесваме в купа жълтъците със захарта и щипка сол и черен пипер. Сипваме топлото (не горещо) мляко в купата. Разбъркваме добре и връщаме в тенджерата на слаб огън за около 5 мин, докато кремът се сгъсти.

Изключваме котлона, оставяме да изстине и добавяме ивиците риба.

Фусилите сваряваме в подсолена вода според указанията на опаковката.

Отцеждаме, но не хвърляме водата. Ако кремът е много гъст, добавяме 1 черпак от нея.

Разбъркваме пастата със соса и поръсваме с хайвер, малко разтопено масло (по желание) и черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар