Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили с риба тон

Фусили с риба тон

mladenkamladenka
Новак
627172
Фусили с риба тон1 / 2
14/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фусили - 1 пакет
  • сметана - 200 г за готвене
  • домати - 1 консерва нарязани
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 1 гл.
  • риба тон - 1 консерва голяма, или 2 малки
  • колбас - 300 г мек (салам Камчия, шунка, кренвирш)
  • пармезан - 200 г
  • олио - 100 мл
  • масло - 50 мл
  • лимони - 1/2
  • крутони - кубети пица
  • босилек
  • риган
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато пастата се вари, приготвяме соса. Изпържваме лука и чесъна в олиото и маслото, но не много. Към тях прибавяме за кратко колбаса, нарязан на лентички. След около 2-3 мин. на тънка струйка изсипваме сметаната при непрекъснато бъркане.

Оставяме на тих огън за около 2-3 мин. и добавяме настъргания пармезан, отново бъркаме до разтопяването му. Подправяме със сол, черен пипер. Сосът е готов.

Към измитата и отцедена паста започваме да прибавяме рибата, доматите, соса, изцедения лимон, босилека и ригана. Всичко се разбърква много добре. Сервира се както топло за основно ястие, така и охладено като салата с резен лимон и крутони.

Надявам се, че ще ви хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: