Начин на приготвяне
Първо нарязваме рибата на ивици.
Разтриваме дъното на тенджера с обелена скилидка чесън (това ще придаде аромат на ястието).
Слагаме сметаната в тенджерата.
Смесваме в купа жълтъците със захарта и щипка сол и черен пипер. Сипваме топлото (не горещо) мляко в купата. Разбъркваме добре и връщаме в тенджерата на слаб огън за около 5 мин, докато кремът се сгъсти.
Изключваме котлона, оставяме да изстине и добавяме ивиците риба.
Фусилите сваряваме в подсолена вода според указанията на опаковката.
Отцеждаме, но не хвърляме водата. Ако кремът е много гъст, добавяме 1 черпак от нея.
Разбъркваме пастата със соса и поръсваме с хайвер, малко разтопено масло (по желание) и черен пипер.