Пица-фокача

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078342402
Пица-фокача3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"От сърцето на Италия директно на вашата трапеза - ароматна пица-фокача"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • хладка вода - 1 ч.ч.
  • айрян - 1/2 ч.ч.
  • прясна мая - 42 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • За отгоре
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • колбас
  • сирене - 40 г
  • царевица
  • маслини - 4 - 5 бр.
  • печена капия - 1 бр.
  • моцарела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода и айряна разтваряме прясната мая. Добавяме захарта, солта, разбитото яйце и зехтина.

Разбъркваме добре. Прибавяме пресятото брашно и замесваме меко тесто. Готовото тесто намазваме обилно със зехтин и оставяме на топло за 1-2 часа, покрито с кърпа, да втаса.

Втасалото тесто се разделя на 2 равни части, като едната използвах за пицата-фокача, а с другата може да приготвите най-разни вкусотии.

В намаслена тава взимаме една част от тестото и го разпъваме в тавата.

В купа разбъркваме доматения сок, доматеното пюре и кетчупа заедно със сухите подправки - босилек, риган и чубрицата. Намазваме отгоре върху пицата готовия сос и подреждаме с продуктите отгоре.

Вече подредената фокача оставяме за 10 минути да бухне и печем в предварително затоплена на 200 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: