Начин на приготвяне
Филето трябва да е подходящо, за да се оформи добре в краищата. Добре оформеното филе се осолява като солта трябва много добре да покрива месото. Така осоленото месо трябва да престои 48 часа в хладилник.
След като се извади от солта, филето трябва да се измие хубаво с чиста вода и да се отстранят ципи или други излишни неща по него.
Друга тънкост, на която трябва да се обърне внимание е, че месото трябва да се овкуси, още докато е мокро, за да полепнат добре подправките.
Могат да се използват различни видове овкусители, като филето най-добре се подправя с черен пипер, чубрица и риган. Освен тях добавяте и няколко скилидки счукан чесън.
Овкусеното месо се окачва да съхне на подходящо проветриво място. Получава се страхотна пастърма, опитайте приготвеното по този начин сушеното свинско бон филе с риган и ще останете очаровани!
Коментари