Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пастърма»Сушено свинско бон филе с риган

Сушено свинско бон филе с риган

МерсинМерсин
Новак
18285198
Сушено свинско бон филе с риган
Снимка: Мерсин
1 / 2
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Мезето от нас, виното от вас?"

Необходими Продукти

  • свинско бон филе - 1 бр.
  • морска сол - 1 кг
  • черен пипер - 15 г
  • чубрица - 20 г
  • чесън - няколко скилидки
  • риган - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето трябва да е подходящо, за да се оформи добре в краищата. Добре оформеното филе се осолява като солта трябва много добре да покрива месото. Така осоленото месо трябва да престои 48 часа в хладилник.

След като се извади от солта, филето трябва да се измие хубаво с чиста вода и да се отстранят ципи или други излишни неща по него.

Друга тънкост, на която трябва да се обърне внимание е, че месото трябва да се овкуси, още докато е мокро, за да полепнат добре подправките.

Могат да се използват различни видове овкусители, като филето най-добре се подправя с черен пипер, чубрица и риган. Освен тях добавяте и няколко скилидки счукан чесън.

Овкусеното месо се окачва да съхне на подходящо проветриво място. Получава се страхотна пастърма, опитайте приготвеното по този начин сушеното свинско бон филе с риган и ще останете очаровани!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
След осоляването месото и то толкова часове не се ли изкисва във вода? И колко време
11.11.2022 21:43