Начин на приготвяне
Свинското бон филе се нарязва на дебели късове без определена форма. Слага се в дълбока купа и се посолява. След това се поръсва и с черния пипер. Разбърква се, за да се разнесат подправките по всички късчета.
Месото се залива в бялото вино. Докато свинското се кисне, лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Притрива се съвсем леко с малко сол.
Тиган с незалепващо покритие се слага на котлона, а в него се оставя маслото да се разтопи и да загрее. Свинското бон филе се изважда от виното, но то не се изхвърля. Щом маслото загрее в него се слага месото.
Тиганът се покрива с капак за 3 минути. След това се добавя нарязаният лук и отново се захлупва с капак. Отхлупва се след още три минути и в тигана се налива бялото вино, в което е киснало месото.
Упражнението с капака се повтаря, но този път за пет минути. След като се махне капакът се оставя виното да се изпари почти напълно и тиганът се отнема от котлона.
Свинското бон филе се разпределя в две чинии, като се полива и с останалата в тигана течност. Накрая отгоре се настъргва кашкавал. Свинското се сервира още топло.