Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки Медальони на Фурна

Телешки Медальони на Фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Телешки Медальони на Фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Не се сещаме за по-вкусна и лесна рецепта за телешко - а вие"

Необходими Продукти

  • телешки медальони - 2 бр. (80 - 90 г всеки)
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. равна, прясно смлян
  • розмарин - 1 малка клонка
  • едра сол - на вкус
  • чери домати - за гарниране, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре месото.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Сгорещете на силен огън тиган с незалепващо покритие и със силиконова четка намажете дъното му с едната лъжичка от зехтина.

Запечатайте за секунди до лек загар телешките пържоли и ги прехвърлете в тавичка.

Поръсете от двете страни с черен пипер и розмарин и ги пъхнете във горещата фурна за около 10 минутки в зависимост от степента на изпичане, която предпочитате.

Предвид, че пържолите не са много дебели, не ги печете прекалено, за да не се пресушат. Препоръчвам след 6-тата минута да си ги погледнете и ако трябва, да допечете още малко.

Поднесете веднага с предпочитан от вас сос, чери домати, картофки или свежа салата.

Бързо, лесно и вкусно.

Добър апетит!

Телешките Медальони на Фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: