Начин на приготвяне
Измийте и подсушете добре месото.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сгорещете на силен огън тиган с незалепващо покритие и със силиконова четка намажете дъното му с едната лъжичка от зехтина.
Запечатайте за секунди до лек загар телешките пържоли и ги прехвърлете в тавичка.
Поръсете от двете страни с черен пипер и розмарин и ги пъхнете във горещата фурна за около 10 минутки в зависимост от степента на изпичане, която предпочитате.
Предвид, че пържолите не са много дебели, не ги печете прекалено, за да не се пресушат. Препоръчвам след 6-тата минута да си ги погледнете и ако трябва, да допечете още малко.
Поднесете веднага с предпочитан от вас сос, чери домати, картофки или свежа салата.
Бързо, лесно и вкусно.
Добър апетит!
Телешките Медальони на Фурна са готови.