Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешки медальони със спанак

Телешки медальони със спанак

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешки медальони със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки медальони - 1 кг
  • спанак - 2 ч.ч. нарязан
  • сметана - 200 мл течна
  • масло - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се измива, почиства се от ципите и се реже на 6 парчета. Начукват се, придава им се кръгла или овална форма и се запържват в маслото от двете страни, за да се запечатат.

Спанакът се задушава с 1 супена лъжица вода под капак до омекване. Пасира се, добавя се сметаната, захарта, солта, лимоновият сок и всичко се загрява на бавен огън, без да кипва.

Ястието се сервира, като в чиниите се налива от соса и в средата се слага медальон. Поръсва се с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: