Заешко в мляко на фурна

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Заешко в мляко на фурна
Снимка: К.Георгиева
3 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Разбира се, че ще е вкусно, как няма да е вълшебно вкусно като ние препоръчваме рецептата"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. домашен
  • универсална подправка - 1 пак. подправка за барбекю
  • чесън на прах - 1 пак.
  • панировка - 1 пак. готова
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • праз - 1/2 стрък или 1 глава кромид лук
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чиния се смесват подправката за барбекю, чесънът на прах и готовата панировка. Готовата панировка може да се замени с равни части брашно, галета и строшен корнфлейкс.

Заекът се измива добре и се нарязва на порционни парчета. Всяко парче се овалва добре в панировката и се запържва до златисто в сгорещеното олио. След това се подреждат в подходяща тавичка.

Празът или лукът се нарязва на дребно и се запържва в същия тиган от пърженето на заешкото. След това към него се добавя прясното мляко и сол на вкус.

Когато заври млякото тиганът се маха от котлона и готовият сос се налива при заешкото месо.

Тавичката се покрива със фолио и заекът се пече се пече на 170-180 за около 2 часа. Бавното печене прави месото по-крехко.

Заешкото в мляко на фурна е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: