Начин на приготвяне
Обелете и рендосайте ябълките. Орехите начукайте на дребно, а бисквитите намачкайте на брашно. Разтопете маслото и намажете една кора.
Поръсете навсякъде с бисквити и отгоре поръсете с рендосаните ябълки и орехите. Покрийте с друга кора и откъм дългата част навийте на рулце.
Поставете го в тава, намазнена с масло. По този начин направете всички кори. Направените рулца срежете на хапки. За по-лесно аз използвах ножица.
Изпечете в загрята фурна на 180 градуса около 35 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади.
В тенджера смесете водата със захарта и варете 15 минути. Сиропирайте изстиналия щрудел като го поливате бавно със супена лъжица. Сиропираният щрудел е готов.