Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Сиропиран щрудел с орехи и ябълки

Сиропиран щрудел с орехи и ябълки

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Сиропиран щрудел с орехи и ябълки
Снимка: Людмила
1 / 2
17/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Охладеният щрудел е идеален десерт в топлото време"

Необходими Продукти

  • фини кори за баница - 400 г
  • захар - 5 - 6 лъжици или на вкус
  • канела - по желание
  • орехи - по желание
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • ябълки - 2 големи
  • За сиропа
  • захар - 1 чаша
  • вода - 2 чаши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазах голяма правоъгълна тава с размери 30х45 см с олио. Поставих отгоре две кори, като ги прегънах да се съберат в тавата.

Поръсих с малко олио, после разпределих навсякъде от предварително обелени и нарязани ябълки, поръсих със захар и канела, орехи.

Следват други две кори, процедурата се повтаря до изчерпване на количествата кори и ябълки. Отгоре намазах с олио и поръсих с малко захар.

Изпекох щрудела на 170 градуса до готовност и приятен загар.

Приготвих сиропа от водата и захарта, варих го на слаб огън пет минути.

Оставих да се охлади.

Горещия щрудел нарязах на правоъгълници и залях със сиропа.

Сиропираният щрудел с орехи и ябълки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: