Начин на приготвяне
Пасирайте с пасатор бананите, към тях прибавете яйцата. Маслото разтопете и прибавете към сместа. След това добавете какаото и фъстъченото масло.
Разбъркайте хубаво до хомогенна смес. Таханът /в моят случай фъстъченото масло/ ще сгъсти сместа и ще заприлича на кексово тесто. Много вкусно се получава с лешников тахан.
Накрая прибавете нарязаните на дребно орехи. Разбъркайте за последно сместа. Поставете в желаната форма, като преди това сте я намазали с масло. Пече се около 20-25 минути на 175 градуса.
Може да полеете сладкиша с разтопен шоколад, след това нарежете на желаните парчета, докато шоколадът не се е втвърдил.
Този шоколадов сладкиш е подходящ за диабетици! Няма брашно и захар!
Бананово-какаовият сладкиш без брашно е много вкусен.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за домашно брауни, бананов кекс или тези вкусни сладкиши без брашно.
Коментари