Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Бананово-какаов сладкиш без брашно

Бананово-какаов сладкиш без брашно

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
Бананово-какаов сладкиш без брашно
Снимка: Мина Димитрова
1 / 10
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Няма да повярвате колко е вкусен и се приготвя без грам брашно"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • банани - 3 бр.
  • какао - 6 с.л. на прах
  • масло - 50 г краве
  • фъстъчено масло - 3 - 4 с.л. или друг вид тахан
  • орехи - 100 - 150 г
  • Заливка
  • шоколад - 100 г (минимум с 70 % какао)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте с пасатор бананите, към тях прибавете яйцата. Маслото разтопете и прибавете към сместа. След това добавете какаото и фъстъченото масло.

Разбъркайте хубаво до хомогенна смес. Таханът /в моят случай фъстъченото масло/ ще сгъсти сместа и ще заприлича на кексово тесто. Много вкусно се получава с лешников тахан.

Накрая прибавете нарязаните на дребно орехи. Разбъркайте за последно сместа. Поставете в желаната форма, като преди това сте я намазали с масло. Пече се около 20-25 минути на 175 градуса.

Може да полеете сладкиша с разтопен шоколад, след това нарежете на желаните парчета, докато шоколадът не се е втвърдил.

Този шоколадов сладкиш е подходящ за диабетици! Няма брашно и захар!

Бананово-какаовият сладкиш без брашно е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сладкиша е страхотен !Стана като кекс -брауни ! За пореден път го приготвям ! Благодаря .
21.11.2022 18:02
Силвия Маринова
Силвия Маринова
Сладкишът наистина се приготвя много бързо,всички съставки в бленда и след секунди сместа е готова. Аз го направих с лешников тахан но не ни допадна на вкус, може би заради консистенцията, отвътре прилича на парфе.
22.01.2017 22:46
2