Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Магерица - агнешка супа по гръцки

Магерица - агнешка супа по гръцки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Магерица - агнешка супа по гръцки
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вместо курбан чорба пригответе Магерица - ще видите, че и тя много ще ви допадне А най-точната рецепта ще откриете тук"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 бр. сварен и нарязан
  • зехтин - 100 мл
  • ориз - 50 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • маруля - 1 бр.
  • лимони - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в загрят зехтин ситно нарязания лук. Прибавете агнешките дреболии и копъра. Бъркайте няколко минути и прибавете сместа към бульона от варенето.

Добавете ориза и варете 20-тина минути. Добавете измитата и накъсана маруля, продължавайте да варите още 10 минути.

Свалете агнешката супа от колона и застройте с разбитите яйца и сока от двата лимона. Овкусете с черен пипер.

Магерицата - агнешка супа по гръцки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: