Начин на приготвяне
Сложете пилешките гърди в 1.4 литра вода заедно с лука, целината, моркова, зърната черен пипер, лимоновата кора и връзката копър.
Подгрейте на умерен огън.
Варете около 15 минути. Извадете месото и прецедете бульона.
Подгрейте бульона отново и добавете ориза.
Варете около 10 минути, докато оризът леко омекне.
Нарежете пилешките гърди на тънки ивици и смесете лимоновия сок с разбитите яйца.
Добавете пилешкото към супата и я подгрейте на умерен огън почти до кипване.
Оттеглете съда от огъня и при непрестанно разбъркване застроите с лимонов сок и яйцата.
Овкусете със сол и черен пипер.
Сервирайте пилешката супа по гръцки топла.