Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Магерица-агнешка чорба по гръцки

Магерица-агнешка чорба по гръцки

Магерица-агнешка чорба по гръцки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Агнешка чорба по гръцки - класическа рецепта специално за вас"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • масло - 70 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • ориз - 7 с.л
  • киселец - 1 връзка
  • лапад - 1 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си агнешкото месо на хапки. Отново нарязваме на ситно лука, който се задушаваме в маслото. Към него прибавяме месото и оставяме също да се задушава.

Посоляваме и посипваме с черен пипер. Всичко това заливаме с 8 чаени чаши гореща вода. Оставяме да заври и когато агнешката супа заври, добавяме ориза.

Намаляваме котлона и оставяме да къкри още 30 минути.

След това си добавяме лапада, киселеца и магданоза, които сме нарязани на ситно с остър нож.

Оставяме супата да ври още 10 минути.

Приготвяме си застройката с кисело мляко, брашно и яйце.

Изсипваме застройката и оставяме нашата магерица-агнешка чорба по гръцки още малко и тогава отстраняваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесна,вкусна,ароматна даже във вегански вариант,излъчва пролетна свежест въпреси ниските калории зарежда със сила и младост.
За вегани съветвам,заменете месото с 2 картофа и прибавете джоден и зрънца черен пипер.застройсата да бъде както е указана в рецептата.
13.11.2024 09:35