Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Руска салата»Руска салата с царевица и домашна майонеза

Руска салата с царевица и домашна майонеза

Руска салата с царевица и домашна майонеза2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Опасно вкусна руска салата с домашна майонеза, може да предизвика пристрастяване"

Необходими Продукти

  • картофи - 700 - 800 г / сварени /
  • колбаси - 300 г шунка, шпеков салам или друг вид колбас
  • кисели краставички - 10 - 12 бр.
  • моркови - 3 бр. /сварени /
  • царевица - 200 г консервирана
  • грах - 200 г консервиран
  • червен лук - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к.л.
  • За майонезата
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 400 мл
  • лимонена киселина - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се горещи и се оставят да изстинат. Отделно се сваряват морковите.

Картофите, морковите, шунката и киселите краставички се нарязват на малки кубчета.

Към тях се добавят царевицата, грахът, нарязаният на ситно червен лук, солта и черният пипер. Към руската салата се прибавя домашно приготвената майонеза и се разбърква.

За приготвяне на майонезата: В дълбок съд се изсипват яйцата, добавя се солта, лимонената киселина и олиото. Потапя се пасатора до дъното на съда и се включва се на висока скорост.

В началото се разбива сместа на дъното, като постепенно пасатора се изтегля много бавно нагоре. Получава се гъста майонеза.

Ако майонезата е по-рядка, може да се добави още малко олио и отново да се разбие. По желание може да се прибави нарязан магданоз.

Руската салата с царевица и домашна майонеза е много вкусна, опитайте я.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: