Начин на приготвяне
Обелвате картофите и ги измивате, нарязвате на малки парчета след това. Почиствате моркова и целината.
Варите кестените, като предварително сте нарязали кората им на кръст по средата от изпъкналата им част.
След като изстинат ги обелете и ги сложете в някакъв съд. Отделно сварявате в тенджера с вода картофите.
Към картофите слагате кубчетата бульони и целината, нарязана на парчета, както и моркова, също нарязан на парчета.
Смесете сварените зеленчуци и кестените в дълбока тенджера. Пасират се добре с пасатора, след като са се сварили. Прибавя се от зеленчуковия бульон.
Подправете със сол на вкус. Разбърквате. Връщате пак на огъня и след 5 мин. добавете прясното мляко. Пак се разбърква. Измивате и нарязвате на ситно магданоз.
След като е готова напълно супата, подправете с лимонов сок, магданоз, нарязан на ситно.
Сипете в купичка за супа и прибавете крутони към готовата супа. Кестеновата супа е много вкусна.