Кестенова торта

Кестенова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • кестени - 300 г смлени
  • орехи - 100 г смлени
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сметана - 1 голяма кофичка заквасена
  • пудра захар - 1 - 2 с.л.
  • ванилия - 1 прах
  • ром - 1 - 2 с.л.
  • стафиди - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

300 г смлени кестени се получават от от 1/2 кг сурови, които се сваряват, обелват и се смилат в машинка за орехи.

Жълтъците със захарта се бият до побеляване. Прибавят се смлените кестени и орехи.

Белтъците с ванилията се разбиват на сняг и с леко разбъркване се прибавят към сместа.

Сместа се изсипва във форма за торта, покрита с хартия за печене.

Пече се в умерена фурна /на 180 градуса с вентилатор/ 10 мин. отдолу и около 20-25 мин. отгоре и отдолу. Проверява се с клечка за зъби.

Оставя се да изстине и се разрязва на две половини, които се се поръсват с малко ром. Пълни се и се гарнира със сметана, разбита с пудрата захар. По желание в средата могат да се поставят и малко стафиди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: