Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Голяма палачинка с течен шоколад

Голяма палачинка с течен шоколад

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Голяма палачинка с течен шоколад
Снимка: Dora Grozeva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Единственото по-хубаво от палачинка с течен шоколад е ГОЛЯМА палачинка с течен шоколад"

Необходими Продукти

  • за палачинковата смес
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 100 мл студена
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1 равна к.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • за намазване
  • масло
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Голямата тава на печката се намазва с олио и се поставя във фурната на 200 градуса, за да се загрее хубаво.

Яйцата се разбиват с тел и към тях се прибавя брашното, солта и захарта, до получаване на хомогенна смес.

Добавя се по мъничко водата и млякото, като се бърка непрекъснато, докато се поеме напълно от сместа. Накрая се прибавят содата и ванилията.

В горещата тава се изсипва сместа, температурата на фурната се намалява на 170 градуса и палачинката се пече до готовност.

Готовата палачинка се намазва с масло и шоколад и се навива на руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: