Пържени пилешки трътки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
10/03/2012
"Всичко започва с порция пържени трътки и завършва с весели спомени"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 431
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки трътки - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 2 с.л.
  • олио - за пържене
  • чесън - 3 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • вода - 100 мл
  • нишесте - съвсем малко, за сгъстяване на соса
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете пилешките трътки в подсолена гореща вода за 10-15 минути. Отцедете ги и ги изчакайте да се охладят. Загрейте маслото в тиган заедно с олио и сложете да се пържат посолените и поръсени предварително с черен пипер трътки.

Щом хванат тъмно златист равномерен загар, са готови.

За соса кипнете заедно водата с оцета, соевия сос и по желание сгъстете с малко нишесте. Щом свалите соса, го разбъркайте с пресования чесън и прясно накълцан магданоз.

Поднесете порция трътки, поляти с малко от соса.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
15.05.2016 21:39
много мазничко виждам тук..
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
15.05.2016 21:56
Мони,те трътките са си мазнички,както и от където да ги гледаме,не са хапка за всяка уста :)
3
0
дим
дим
06.03.2014 19:14
ужас
0
1