Салата Цезар с пилешко

18/01/2017
"Без компромиси - класическата салата Цезар с крехко пилешко филе и комплиментите на Готвач.БГ "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
42 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо239 282
  • Преглеждания за месеца2155
  • Преглеждания за седмицата1887
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена42

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер и се изпичат на скара /или оребрен тиган/. След като изстинат се нарязват на хапки.

Салатата се почиства, измива се и се накъсва. Прибавят се нарязаните краставица и чери доматки.

Добавят се пилешките късчета и крутоните.

В отделен съд се смесват киселото мляко, майонезата и лимоновия сок. Овкусява се с черен и червен пипер и сол.

С готовия сос се овкусява салатата Цезар. Най-отгоре се настъргва пармезан.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Теодора Мещерова
В класическия сос цезар има аншуа и каперси. Краставици липсват- слага ссе само пиле, маруля, айсберг, крутони, пармезан и дресинг. Това тук е някаква измислица просто
8
2
Потребител#216881
Получи се добре, но не разбрах къде е захтинът в цялата работа. :)
2
0
Пенка Дженатова
Вкусно
0
2