Начин на приготвяне
За дресинга
Разбийте в една купа жълтъците на 3 яйца. Добавете горчица и започнете да наливате олио на тънка струя. Бъркайте непрекъснато, докато майонезата започне да се надига.
Овкусете със сол, черен пипер, сока на 1/2 лимон и добавете заквасената сметана. За да завършите дресинга сложете по няколко капки сос „Уорчестър“ и сос „Табаско“, както и нарязаните на ситно лозови листа и аншоа. На финала настържете пармезан и разбъркайте отново всички съставки.
За крутоните
Нарежете две филии на кубчета и ги запържете в малко олио.
Накъсайте айсберга в купа, овкусете с дресинга и разбъркайте добре. Сервирайте салатата като декорирате с готовите крутони.