Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Цезар»Класическа салата Цезар

Класическа салата Цезар

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Класическа салата Цезар
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Може да сте чували за нея, може да сте я опитвали добри, но по-добра Храна за душата от нашата салата Цезар трудно ще намерите"

Необходими Продукти

  • айсберг - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • горчица - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • аншоа - 2 - 3 филенца
  • хляб - 2 филии
  • мариновани лозови листа - 20 - 30 г
  • сос уорчестър - 10 мл
  • сос табаско - 10 мл
  • заквасена сметана - 50 г
  • пармезан - 50 - 60 гр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За дресинга

Разбийте в една купа жълтъците на 3 яйца. Добавете горчица и започнете да наливате олио на тънка струя. Бъркайте непрекъснато, докато майонезата започне да се надига.

Овкусете със сол, черен пипер, сока на 1/2 лимон и добавете заквасената сметана. За да завършите дресинга сложете по няколко капки сос „Уорчестър“ и сос „Табаско“, както и нарязаните на ситно лозови листа и аншоа. На финала настържете пармезан и разбъркайте отново всички съставки.

За крутоните

Нарежете две филии на кубчета и ги запържете в малко олио.

Накъсайте айсберга в купа, овкусете с дресинга и разбъркайте добре. Сервирайте салатата като декорирате с готовите крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: