Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния с пресни гъби и целина

Яхния с пресни гъби и целина

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Яхния с пресни гъби и целина
Снимка: Мария Симова
1 / 4
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Влюбени сме в тази постна яхния, но трябва да я опитате, за да разберете защо"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг пресни
  • масло - 70 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • целина - 1 корен
  • доматен сок - 400 мл
  • чушки - 1 бр., червена
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяте гъбите във вряла и леко подсолена вода, оставяте ги за около 5 минути. Прецеждате и запазвате водата им.

Нарежете ги на по едри парчета. В тенджерата, в която ще ги готвите, разтопявате маслото и добавяте нарязаните на едро лук и чесън.

Добавяте гъбите и запържвате, докато сокът им се изпари. Добавяте брашното и запържвате до златисто, поръсвате с червен пипер.

Прибавяте доматения сок, нарязаната на ситно чушка и целина. Оставяте за кратко да поври, добавяте от водата която сте запазили, докато се покрият гъбите.

Поръсвате ястието с черен пипер и босилек, посолявате, ако е нужно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: