Пиле със зеле и праз

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195401634332
Пиле със зеле и праз
Снимка: Росица
1 / 7
19/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Ароматно пиле по селски - с прясно зеле, свеж праз и много любов"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • зеле - 1 голяма зелка, около 2 кг
  • праз - 2 стръка
  • домати - от консерва
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • вода - или зелева чорба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената зелка се нарязва на ленти и се слага в тава. Пилешкото месо се нарязва на хапки, а празът се нарязва на колелца и се добавят в тавата.

Изсипват се и доматите от консервата, (може да се замени с доматено пюре). Слагат се подправките, олиото и зелевата чорба да покрие ястието.

Пече се, докато месото се сготви, около 40 мин. От време на време се разбърква, за да не загори.

Пилето със зеле и праз е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Получи се много добре, но нямах праз и затова сложих кромид лук и няколко скалитки чесън.
23.02.2024 21:57