Начин на приготвяне
Разтворете маята в малко топла вода. Прибавете захарта, щипка брашно, разбъркайте и оставете на топло, за да втаса.
Смесете всички съставки в купа без брашното. Пресейте брашното и добавете половината. Разбъркайте до получаването на гъсто кексово тесто.Покрийте купата и оставете на топло за около 20 минути.
Нарежете зелето на ивици и го сварете, докато омекне. Отцедете.
Сварете яйцата до твърд жълтък /12-13 минути/. Поставете ги в студена вода, след което ги обелете и настържете.
Почистете праза и го нарежете на колелца. Загрейте олиото и го задушете, докато омекне. Прибавете зелето и гответе 2-3 минути. Отстранете от огъня и охладете. Прибавете настърганите яйца и разбъркайте.
Към втасалото тесто добавете останалото брашно и го измесете. Готовото тесто покрийте с кърпа и оставете още 10-15 минути на топло.
Разделете тестото на топки. Разточете всяка топка на питка, сложете в средата от плънката и загънете от всички страни. Обърнете с гладката страна нагоре и подредете в тава застлана с домакинска хартия.
Намажете всяка питка с разбит жълтък и поръсете с хималайска сол.
Изпечете малки питки в загрята фурна на 180 градуса до златисто.
Готовите питки напръскайте със студена вода, завийте с кърпа и оставете да омекнат.
Питките със зеле, праз и яйца са готови.