Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с кисело зеле и ориз

Яхния с кисело зеле и ориз

Яхния с кисело зеле и ориз
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусна селска гозба, която специално за любителите на месцето може да поднесете със сланина или беконче"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • праз - 1 стрък
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и киселото зеле се нарязват на ситно.

В тенджера под налягане се сипва около 1 л вода и се слагат нарязаният лук и зеле.

Затваря се и се вари 30 минути. След като се охлади, се отваря и се добавя оризът.

Щом оризът е сварен, в олио се запържва брашното, добавя се червеният пипер и сместа се изсипва в ястието.

Овкусява се с чубрица и след 5 минути се маха от котлона. Аз сервирах яхнията с печен бекон, приготвен в грил тиган.

Яхнията с кисело зеле и ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: