Начин на приготвяне
Приготвям пържолките от предната вечер. Намазвам ги с олио, сол, червен пипер и мащерка. Обикновено ги държа така 24 часа, за да поемат от подправките.
На следващия ден овкусените пържолки ги поръсвам с майорана. Слагам тази подправка 10 минути преди да ги сложа да се пекат, тъй като тя е с неустойчив аромат. И вече мога да ги поставя в тавичка, намазана с олио.
Нарязвам лука на полумесеци и го задушавам за малко с олио, сол и вода в тенджерка. След лекото му задушаване го изсипвам около пържолките.
Внимателно наливам малко вода отстрани и поразклащам тавичката, за да се размеси с мазнината и поставям във фурната на 230 градуса, печене отгоре и отдолу за 25 минути.
Месото си е с гарнитурата - лука, но ако желаете, можете да си направите салата от моркови и червено цвекло или каквато друга желаете.