Свинско контра филе с мед

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Свинско контра филе с мед
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
17 мин.
Порции
4
"Крехко месце с уникален сос - искате ли да научите тайната на приготвянето му"

Необходими Продукти

  • свинско месо контра филе - 1 кг
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин - 100 мл
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • соев сос - 5 с.л.
  • горчица - 3 с.л.
  • мед - 5 с.л.
  • розмарин
  • мащерка
  • естрагон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото осолява, като не прекалявайте със солта, тъй като соевият сос е достатъчно солен.

Хубаво е да ползвате пресни подправки - много по-наситен вкус придават. В купа се смесват всички подправки заедно със 50 мл зехтин. С помощта на четка се намазва контра филето.

Оставя се да престои в хладилник за едно денонощие.

На следващия ден, изваждаме месото и го нарязваме го на тънки пържолки. Смесваме останалия зехтин, меда, горчицата, виното и соевия сос. Разбъркваме до хомогенизиране на сместа.

Внимателно се намазва месото със соса, покрива се с фолио и се слага да се пече за 2 часа в загряна на 180 градуса фурна.

При поднасяне, може да полеете месото със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: